Handla secondhand i Luxemburg

Konsument

Att handla secondhand är inte bara kul. Det bidrar även till att minska avfall och att prylar får nytt liv. Det har lokala aktören Shopoly tagit fasta på.

Andrahandsmarknaden Shopoly meddelade på onsdagsmorgonen att de lanserat sin plattform för köp- och säljannonser i Luxemburg. ”Lanseringen var aldrig ämnad att sticka ut, utan vi fokuserade på den skara användare som vi sedan tidigare har haft kontakt med och byggt upp plattformen ihop med”, säger en av skaparna till Nyhetssidan.

Marknaden för köp och sälj i Luxemburg saknar inte alternativ. Det finns sedan tidigare en handfull fristående plattformar så väl som integrerade lösningar hos ex. Facebook, Instagram och hashtaggar på Twitter. Shopoly hoppas kunna bidra till att bättra på det skamfilade ryktet som dylika lösningar har med där produkter inte finns, personer inte dyker upp och att produkter är i avsevärt sämre skick än utannonserat.

Genom ett väl utarbetat system för omdömen ges man möjlighet att efter en transaktion dela med sig av hur det fungerat med leveranstid, kommunikation, produktens skick och beskrivning.

”För många är det väldigt basala saker att kunna ge omdöme, men i ett litet land med en annan form av köp- och säljkultur har utvecklingen inte kommit lika långt”.

Ett svar till “Handla secondhand i Luxemburg”

  1. När jag bodde i Luxemburg var det i regel Troc som gällde. De har minst två butiker och ett enormt utbud av secondhand där man precis som överallt annars måste sålla och tänka kritiskt (”behöver jag verkligen det här” o.s.v.). Det jag gillade extra mycket med Luxemburg i avseendet secondhand var möjligtvis dess direkta närhet till Tyskland, Belgien och Frankrike.

Kommentarerna är stängda.