Byta bank – hur man byter bank eller gör bankbyte

Konsument

Det har inte undgått någon att vi har ett flertal banker på den svenska marknaden och alla banker har olika erbjudanden som förmodligen matchar dina önskemål olika bra. Många tror fortfarande på myten om att alla ägg i samma korg inom bank- och försäkringsväsendet är att föredra och att man på detta sätt blir premierad som kund.

Självklart är så fallet om man ser till bankens ordinarie priser, men i många fall kan man komma billigare undan om man byter bank och handplockar de banktjänster som passar en ekonomiskt bäst både för privat- och företagsekonomin. Att byta bank är enkelt, men man bör förstås kolla upp sina alternativ innan man gör ett bankbyte. Ibland är inte gräset grönare på andra sidan…
De allra flesta banker, bl.a. Handelsbanken har gratis studentpaket och kraven brukar vara att man är över 18 år och studerar på högskola eller universitet. Andra banker, så som Swedbank har även studentrabatt på sina tjänster om man låter CSN-beloppet sättas in på kontot hos Swedbank, vilket låter logiskt.  Om man dessutom är företagare finns det en rad erbjudanden att ta del av som innefattar Internetbank, bankgiro och kontokort. Swedbank har namngett sitt paket Bättre Affärer och Handelsbanken har ett liknande paket där kostnaden ligger på ungefär 1000 kr / år. Vilken bank man i slutändan väljer är upp till gemene man, men försök se bortom vad resten av familjemedlemmarna har för bank och se istället till tjänster, pris och personlig service.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *